"Internet är bara en fluga som snart kommer att gå över och vara ett minne blott". 
Här är nästa fluga, som är här för att stanna.
Vi välkommnar Elassisterade Cyklar!

Om bara ett par år beräknas Elassisterade cyklar stå för 50% av antalet cyklar som används. Med den extra hjälpen orkar du ta dig längre men med samma mängd energi förbrukad. Ta dig till jobbet utan att komma fram varm och svettig eller få lite extra hjälp när barnen ska dras i cykelkärran! 
Vi har Elassisterade cyklar från Crescent och Monark med drivning i framhjul eller i vevpartiet, med LCD eller LED display, 3 eller 7 växlar och med möjligheten att sjlv kunna välja vilken styrka på battariet du vill ha. 
Välkommen in för att prova, känna, titta och fråga oss. Vi svarar gärna på dina frågor. 

Ella
loading...
Ella är nästan som en vanlig 3-växlad damcykel, med lågt insteg, fotbroms bak och v-broms fram. Skillnaden är att den har en 250W stark elmotor inbyggd i framhjulet och Crescents egenutvecklade E-goingsystem som hjälper dig hantera den. Du bestämmer helt vilken effekt du önskar och när du vill ha den, om du vill ha mjuk eller normal start och om du vill att motorn ska skjuta på när du leder cykeln. Allt sköts från styret och det är inte svårare än att välja en annan växel när motståndet ändras. En inbyggd display visar valt effektläge och hur mycket laddning som finns kvar i batteriet. Batteri kan väljas i tre storlekar med olika räckvidd: 8,8, 11 och 14,5 Ah
Kom in till oss i butiken så berättar vi mer.
Elisabeth
loading...
Populära storsäljaren Karin som e-bike. Klassisk cykeldesign med tre växlar försedd med ett s.k E-going system bestående av en motor på 250W, en enkel men tydlig LED display. Två olika startlägen, normal och soft vilket ger en mjukare start om så önskas. Bakre belysning styrs från displayen. Gå-assistens är möjlig vid behov av att leda cykeln. Batteri kan väljas i tre storlekar, 8,8 . 11 och 14,5 A, med olika räckvidd.
Kom in till oss i butiken så berättar vi mer.

Elder

loading...

Elder har en ram av aluminium och geometrin är sportigt avslappnad. Du sitter lika bekvämt som på en vanlig hybridcykel och tack vare den dämpade framgaffeln fungerar cykeln bra även på sämre vägar, grus eller kullersten. För en extra skön körupplevelse sitter motorn centralt i vevpartiet och både den och systemet som styr den är vårt egenutvecklade E-going. Pedaltrycket mäts av sensorer och motorn svarar med en kraft som motsvarar din insats. En stor och tydlig LCD-display som sitter centralt monterad på styret visar effektläge, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Elder är standardutrustad med 10 växlar från Shimano, skärmar, lås och stöd.

Elmo

loading...

Vid första anblicken ser Elmo ut som en klassisk herrcykel. Men tittar du ner, mellan pedalerna, så ser du att den är utrustad med en elmotor. På styret sitter några diskreta knappar och en display som bland annat visar hur mycket laddning batteriet har. Kliver du upp i sadeln och börjar trampa blir skillnaden mot en vanlig cykel enormt tydlig. Att starta från stillastående är en barnlek. Börja trampa så skjuter cykeln mjukt och kontrollerat fart utan att du behöver anstränga dig. Motorn och systemet som styr den är Crescents egenutvecklade E-going. Allt regleras av sensorer som känner av hur hårt du trampar och vilket av de 5 effektlägena du valt. Batteriet sitter i pakethållaren. Att ta loss det från fästet är enkelt och laddningen från tomt till fullt tar bara 6 timmar. Elmo har 7 växlar, fotbroms bak och rullbroms fram, precis som många andra herrcyklar. Men där upphör likheterna.

Elton
loading...
Elton har en elmotor från Shimano med ett batteri med kapacitet att färdas en distans på 60-125 km. Det är ett intelligent system som känner exakt hur mycket kraft du lägger på pedalerna. Den inbyggda cykeldatorn visar aktuellt effektuttag, hastighet, hur mycket laddning som finns kvar i batteriet och hur långt den kraften kan ta dig. Att ta loss batteriet är enkelt och att ladda det fullt tar bara 4 timmar. Bortsett från eldriften är det inget som skiljer Elton från våra andra hybrid-cyklar, och stänger du av motorn kan du också använda den som en sådan.
Den har en sportram i aluminium, 10 växlar och hydrauliska skivbromsar.
Kom in till oss i butiken så berättar vi mer.
Elin
loading...
En elassisterad cykel med klassisk ramdesign, sju växlar och Crescents egna E-going system. Motor på 250W och LCD display med all nödvändig information såsom gåassistans, fyra hjälplägen och hastighetsinformation. Denna e-bike har två olika startlägen, normal och soft. Den senare ger en mjukare start och får batteriet att räcka längre mellan laddningarna. Belysning styrs från displayen. Gå-assistens är möjlig vid behov av att leda cykeln. Tre assisteringslägen för val av hjälp. Ram med integrerad pakethållare gör cykeln extra stabil. Aluminiumkorg med väska ingår. Batteri kan väljas i tre storlekar, 8,8, 11 och 14,5 Ah, med olika räckvidd
Kom in till oss i butiken så berättar vi mer.

Elda

loading...

Elda är väldigt lik en vanlig hybridcykel med dämpad framgaffel. Stötdämpningen gör att den fungerar bra på dåligt underhållna cykelbanor, i stan och på grusvägar. Motorn sitter mellan dina fötter vilket ger låg tyngdpunkt och bra balans, och både den och styrsystemet är vårt egenutvecklade E-going. Effekten kommer utan att du behöver göra något annat än att trampa. Allt styrs av sensorer som känner av ditt pedaltryck och automatiskt anpassar kraften därefter.  Laddtiden är 6 timmar och batteriet, som sitter i en skålning på undersidan ramröret, räcker till upp till 75 km cykling.
Utrustad med: 10 växlar från Shimano, skärmar, lås och stöd. Ett snabbare och smidigare sätt att ta dig fram får du leta länge efter.

Elis

loading...

Elis är en hybridcykel med motor i bakhjulet och 11Ah E-goingbatteri på undersidan ramröret. Denna elcykel kombinerar prestanda, kvalitet och pris på ett bra sätt, vilket ger dig som pendlar på annat sätt ett kostnadseffektivt alternativ till bil eller kollektivtrafik. Att motorn sitter i bakhjulet innebär att kedja och drev inte utsätts för påfrestningar när du ändrar hastighet eller startar från stillastående. Systemet kallas E-going och är utvecklat av Cycleuropekoncernen där Crescent ingår. Vill du ha mer eller mindre hjälp så är det bara att justera med knapparna som sitter på bekvämt avstånd från handtaget. De 24 växlarna, hydrauliska skivbromsar, dämpad gaffel, skärmar och stöd gör Elis till en både praktisk och snabb elcykel. Ramens geometri är hämtad från våra sportiga cyklar och det gör Elis till en elcykel som är skön att pendla på, även om du har riktigt långt till jobbet. Finns också i en damversion med lägre insteg.

Eloise
loading...
Eloise är i grunden en bekväm hybrid-cykel med sportram i aluminium, dämpad gaffel, pakethållare, 10 växlar och hydrauliska skivbromsar. Det som gör Eloise extra speciell är elmotorn från Shimano. Den har ett vridmoment på 50 Nm, vilket tar dig uppför vilken backe som helst, och ett batteri som räcker 60-125 km beroende på hur mycket hjälp du vill ha. Med motorn avstängd fungerar Eloise som en vanlig cykel och använder du den bara uppför så räcker batteriet betydligt längre. Systemet känner hur mycket du trampar och beroende på vilket effektläge du valt så anpassas kraften efter det. En inbyggd cykeldator visar aktuellt effektuttag, hastighet, hur mycket laddning som finns kvar och hur långt den kraften tar dig.
Kom in till oss i butiken så berättar vi mer.
Elwin
loading...
Elwin är en elcykel med Crescents egenutvecklade E-goingsystem där du trampar du på utan större ansträngning, oavsett lutning och vindriktning. Du styr enkelt vilken effekt du önskar, om du vill ha mjuk eller normal start och om du vill att motorn ska skjuta på när du leder cykeln. Allt sköts från styret och det är inte svårare än att växla. En inbyggd display visar valt effektläge, hastighet, hur mycket laddning batteriet har och hur långt det kan ta dig. Allt är snyggt inbyggt i en 7-växlad herrcykel med tidlösa linjer, moderna bromsar, rejäla plåtskärmar, stöd, lås och belysning.
Batteriet kan väljas i tre storlekar med olika räckvidd: 8,8, 11 och 14,5 Ah.
Kom in till oss i butiken så berättar vi mer.

Elora

loading...

Elora  har en stark aluminiumram med lågt insteg som gör det enkelt att kliva av och på. Motorn, och systemet som styr den, är Crescents egenutvecklade E-going. Den ger dig precis så mycket hjälp du behöver vid start, uppför backar, i motvind eller när du promenerar bredvid. Det finns 5 effektlägen. Med en knapptryckning talar du om vilket av dem du vill använda och det är lika enkelt som att välja vilken av de 7 växlarna du vill ska ligga i. Displayen visar vald effekt, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Batteriet är enkelt att ta loss från fästet i pakethållaren och att ladda det tar bara 6 timmar. Cykelkorg i aluminium med väska ingår, precis som stöd, godkänt lås och belysning.

Elly

loading...

Elly är en färgglad pendlarcykel med motor i bakhjulet och 11Ah E-goingbatteri på undersidan ramröret. Denna elcykel kombinerar prestanda och pris på ett bra sätt utan att för den skull göra avkall på kvaliteten. En fördel med motor bak är att kedja och drev inte utsätts för påfrestningar när du ändrar hastighet eller stannar för rödljus. Systemet på denna elcykel kallas E-going och är utvecklat av Cycleuropekoncernen där Crescent ingår. Att cykla på Elly är enkelt och nästan svettfritt. Finessen med elcykeln är att du själv väljer effektläge utefter hur mycket hjälp du vill ha och sedan är det bara att börja trampa. En LED-display på styret ger dig information om batteriets laddning och hur lång sträcka du kan cykla innan det är dags att koppla det till ett eluttag. Tack vare de 24 växlarna, hydrauliska skivbromsar, dämpad framgaffel, skärmar och stöd är Elly en lika praktisk som snabb elcykel. Ramen har en geometri hämtad från våra sportiga hybridcyklar och det gör Elly till en väldigt bekväm elcykel att pendla på, även om du har riktigt långt till jobbet. Finns också i en herrversion.